top of page

City Club Karate Žilina so zlatom z Talianska

Updated: 5 days ago

Po úspešnom štarte karatistov z City Sport Clubu Žilina do novej sezóny, keď si zo Slovenského pohára priniesli tri cenné kovy, sa klub dočkal ďalšieho významného medzinárodného úspechu v talianskych Benátkach. Tentokrát si športovci zmerali sily v rámci para-karate na medzinárodných majstrovstvách - International Championship 2024 - Parakarate Cup - ktoré sa konali 6.10.2024 vo Venice.

Zlato pre Luciu Vlkovú

Úspešná bola Lucia Vlková, zverenkyňa trénerky Oľgy Bodnárovej, ktorá bojuje za žilinské farby na žinenkách v parakarate. Pretekárka City Sport Clubu Žilina, ktorá v uplynulej sezóne triumfovala na turnajoch v Budapešti a nemeckých Drážďanoch a má vo svojej zbierke aj striebro zo svetového pohára, si pripísala ďalší cenný úspech. Vo Venice (Taliansko) sa Lucia predstavila v kategórii K22 (mentálne znevýhodnení športovci - športovci s Downovým syndrómom), kde v konkurencii desiatich pretekárok z Talianska, Španielska či Maďarska nenašla premožiteľku a pre Žilinu získala ďalšiu cennú zlatú medailu.


Medzinárodná účasť a ďalší bronz pre Slovensko

Na turnaji sa zúčastnili para-karatisti z krajín ako Belgicko, Česko, Maďarsko, Taliansko, Holandsko, Rumunsko, Saudská Arábia či Španielsko. Slovenské farby okrem Lucie Vlkovej hájil aj Mathias Molnár z karate klubu SEIWA Bratislava. Vo svojej kategórii K30 (fyzicky znevýhodnení športovci - užívatelia invalidných vozíkov) vybojoval bronz.


Obom pretekárom srdečne gratulujeme a držíme prsty v ďalšej práci.


Fotogaléria:



Viac o turnaji sa dozviete TU.

194 views0 comments

Comments


bottom of page