top of page

FOTO: Úspešné ukončenie roku 2023 v Nitre

Updated: Dec 19, 2023

Poslednou súťažou v roku 2023 bol Memoriál Rudolfa Farmadina v Nitre, ktorý zaznamenal svoj už 12. ročník. V sobotu 17.12.2023 si na nitrianskych tatami zmeralo sily 509 karatistov zo 62 európskych klubov z 11 krajín. V silnej medzinárodnej konkurencii sa predstavilo aj 11 pretekárov City Sport Clubu Žilina.



Sparring camp

Samotnému turnaju predchádzal dvojdňový sparring camp, ktorý preveril aj 8 našich "kumiťákov". Skúsenosti, ktoré je možné získať vďaka množstvu zápasov so slovenskými, ale ja zahraničnými súpermi sú na nezaplatenie a tie sa neskôr podarilo pretaviť v niekoľko úspechov aj na samotnom turnaji.



Turnaj - Memoriál Rudolfa Farmadina

Sobota sa teda niesla v znamení turnaja. Pre City Club Karate Žilina to bol posledný turnaj v roku 2023 a my sme na ňom získali 3 cenné kovy. Najskôr v úvode dňa vybojoval Max Vasko bronz, ten neskôr bojoval o bronz aj vo vyššej vekovej kategórii, no tam to už stačilo "len" na 5. miesto, ktoré vo svojej kategórii neskôr napodobnil aj Matúš Masný.


Ďalšiu medailu po veľmi dobrých výkonoch získal Richard Sýkora, ktorý sa po 3 víťazstvách prebojoval až do finále. Tam to však už, napriek prevahe vo viacerých fázach zápasu, na víťazstvo nestačilo, a tak sme sa tešili zo striebra.


Tento výsledok na konci dňa napodobnila aj Stella Bytčanek, ktorá po dvoch víťazstvách v eliminácii podľahla až svojej finálovej súperke zo Srbska.


Výsledkový servis:


2. miesto:

Bytčanek Stella - Kumite juniorky 16-17 rokov -53 kg

Sýkora Richard - Kumite chlapci 10-11 rokov -40 kg


3. miesto:

Vasko Max - Kumite chlapci 8-9 rokov -34 kg


5. miesto:

Masný Matúš - Kumite chlapci 8-9 rokov +34 kg

Vasko Max - Kumite chlapci 10-11 rokov -32 kg


Všetkým pretekárom gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu klubu.



241 views0 comments

留言


bottom of page