top of page

Foto: Seminár s Michaelom Dasoulom bol jednoducho skvelý.

Začiatok februára sa v našom klube niesol v znamení príprav na blížiaci sa seminár kumite s belgickým reprezentantom Michaelom Dasoulom. Dalo sa tušiť, že sa bude jednať o výnimočnú akciu, nakoľko "Mika", ako ho všetci familiárne volajú, má skutočne výnimočný "background". Je odchovancom majstra sveta, Juniora Lefevra. Mika je 15-násobný majster Belgicka, 7x medailista z WKF Karate 1 Premier league a svetová jednotka z roku 2018. Michael je vynikajúci zápasník a o svoje poznatky a skúsenosti sa prišiel podeliť aj k nám do Žiliny.


Táto akcia však pre City Sport Club Žilina bola výnimočná aj z iného dôvodu. Bola to úplne prvá nami organizovaná akcia. Bola to nová skúsenosť, ku ktorej sme pristupovali s pokorou, pretože sme netušili, čo od nej očakávať. Napokon to všetko dopadlo nad očakávania. Na seminár si našla cestu viac než stovka cvičencov a trénerov z rôznych klubov celého Slovenska. Pre nás to bola veľká česť a zároveň záväzok vytvoriť pre všetkých čo najpríjemnejšie prostredie.



A veríme, že sa nám to aj podarilo. "Mika" predviedol neskutočný trénerský výkon. Počas tréningov ho tlmočnícky výdatne podporoval náš tréner René Adler, ktorý s ním v Belgicku niekoľko rokov spolupracoval. Vďaka rozdeleniu cvičencov na dve skupiny (do 15 a nad 15 rokov) sa celkový čas tréningov natiahol až na takmer 15 hodín a to sa už nedá nazvať inak než tréningový maratón. Témami jednotlivých tréningov boli techniky úderov, kopov, obrana, vzdialenosť či taktika a skutočne majstrovské predvedenie všetkých cvičení v podaní Michaela bolo doslova pastvou pre oči. Seminár sme napokon zakončili v nedeľu podvečer tréningovým blokom plným sparingov. Ten prebehol pod vedením nášho trénera Jána Novosada, keďže "Mika" v tom čase už uháňal na letisko, aby stihol let späť domov.


Bol to víkend plný zážitkov, nových poznatkov, zábavy a dobrej nálady. Veľmi nás teší, že sme mohli byť ako organizátori pri tom a ešte viac nás teší návšteva každého jedného účastníka semináru.


Všetkým, ktorí sa pričinili o zabezpečenie organizácie tejto akcie srdečne ďakujeme a veríme, že to bude mať aj ďalšie pokračovanie.




137 views0 comments

Comments


bottom of page