top of page

3 medaily a 2 poháre z Majstrovstiev SR detí a žiakov.

Updated: May 31

548 najmladších športovcov, 68 klubov, 987 štartov - to je stručná štatistika Majstrovstiev Slovenska detí a žiakov, ktoré sa konali v sobotu 25.5.2024 v Tipsport aréne v Banskej Bystrici. Krásna hala, skvelá atmosféra a naozaj kvalitný turnaj. V početných kategóriách je čoraz náročnejšie sa presadiť a takéto prostredie je pre slovenské karate tým najlepším čo si môže priať.



City Sport Club Žilina v Banskej Bystrici reprezentovalo 17 pretekárov, pričom väčšina z nich doposiaľ súťažila len v začiatočníckych kategóriách. Tie sa však na Majstrovstvách Slovenska nenosia a tak bolo treba zabojovať medzi tými najlepšími a najskúsenejšími. Naši bojovníci v silnej konkurencii vybojovali 3 cenné kovy a hoci vo viacerých ďalších prípadoch podali veľmi dobré výkony, na medailu to zatiaľ nestačilo.


Na úvod dňa sa o bronz v súborných cvičeniach kata 8-9 ročných postaral Max Vasko. Treba povedať, že v 33 člennej kategórii nabitej pretekármi z veľmi kvalitných "kata" klubov sa jednalo o veľmi dobrý výsledok. Maxa neskôr napodobnil Jozef Franek, ktorý získal bronz v športovom zápase kumite 6-7 ročných.



Najlepšie sa darilo Jonašovi Jasenkovi, ktorý sa v 23 člennej kategórii prebojoval až do finále. Jonáš však v pomerne vyrovnanom zápase napokon súperovi z Banskej Bystrice podľahol a získal tak striebro. Netreba však tiež zabudnúť na nepopulárne 4. miesto Tomáša Kubašku, ktorý podal výborné výkony a za medailovou pozíciou zaostal len o vlások.


Víťazstvá v slovenskom pohári

Ešte pred začiatkom samotných majstrovstiev boli v rámci slávnostného otvorenia súťaže vyhlásení víťazi Slovenského pohára. Zo City Sport Clubu Žilina sa tejto pocty dostalo Jonášovi Jasenkovi v kumite a Maxovi Vaskovi v kategórii agility.



Čo dodať na záver?

Mnohé výkony našich karatistov sú sľubným signálom, že do budúcna máme na čom stavať. A my sa už teraz tešíme na ďalšie súťažne výzvy. Našim úspešným reprezentantom srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubu. Ďakujeme tiež trénerom, rodičom a všetkým našim priateľom za neustálu podporu, bez ktorej by to nebolo možné. A samozrejme - ideme ďalej :)


Výsledkový servis

2. miesto: Jasenka Jonáš - Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 40kg

3. miesto: Vasko Max - Kata mladší žiaci 8-9 rokov

3. miesto: Franek Jozef - Kumite chlapci 6-7 rokov nad 30kg

5. miesto: Kubaška Tomáš - Kumite starší žiaci 10-11 rokov nad 40kg



Fotogaléria



82 views0 comments

Comments


bottom of page