top of page

Majstrovstvá v Goju Ryu karate: Zážitková cesta do Košíc a Vaskovo zlato v kata.

S blížiacim sa záverom sezóny sme sa vybrali do Košíc, kde sa v sobotu 1.6.2024 konali Majstrovstvá Goju Ryu karate a Majstrovstvá SR v Kobudo. Turnaj sa už tradične koná v Košiciach, a my sme ho poňali aj trochu zážitkovo a teambuildingovo.


Do Košíc sme sa vybrali už v piatok

Hoci turnaj bol naplánovaný až na sobotu, naša 9-členná výprava vycestovala do metropoly východu už v piatok. Autá sme vymenili za vlak a užili sme si 3 hodiny ničnerobenia a tímovej zábavy plnej spoločenských hier a diskusií. Po príchode do cieľovej stanice sme sa presunuli na útulné ubytovanie, skočili na fajnovú večeru - ktorú opäť sprevádzali nejaké tie nedokončené hry z vlaku. :) Príjemne unavení a pripravení na súťaž sme si dopriali kvalitný spánok, po ktorom už nasledovala cesta do dejiska súťaže, ktorým bola športová hala SOŠ Železničnej na okraji centra mesta.



7 pretekárov, 6 medailí

Keďže nedávne MSR detí a žiakov sa nie všetkým vydarili podľa predstáv, cieľom bolo napraviť si chuť a pozitívne sa naladiť na ďalšie tréningové obdobie. Tento cieľ sa vo väčšine prípadov podarilo naplniť a dá sa povedať, že Košice pre nás boli úspešné. Sedem našich pretekárov totiž získalo šesť medailí. Najviac sa darilo Maxovi Vaskovi, ktorý získal zlato v disciplíne kata. Jeho finálovú účasť neskôr napodobnili Juraj Masný v kumite a Sabina Blašková v kata aj kumite. Títo napokon pre City Sport Club Žilina získali striebro. Dvomi bronzmi ich na záver dňa doplnil Vladyslav Viun.



Výsledkový servis

1. miesto:

Vasko Max - Kata mladší žiaci 8-9 roční


2. miesto:

Blašková Sabina - Kumite mladšie žiačky 8-9 ročné do 32kg

Blašková Sabina - Kata mladšie žiačky 8-9 ročné

Masný Juraj - Kumite mladší kadeti 12-13 roční do 45kg


3. miesto:

Viun Vladyslav - Kumite starší žiaci 10-11 roční do 40kg

Viun Vladyslav - Kata starší žiaci 10-11 roční


Fotogaléria



135 views0 comments

Commentaires


bottom of page