top of page

Report z nášho belgického dobrodružstva: Seminár s Anzhelikou Terliugou

Updated: Jan 29

V dňoch 9. - 11. januára sme sa vybrali do Belgického mestečka Liege, ktoré je domovom Champions clubu Liege, ktorý nevedie nik iný než slávny Junior Lefevre. Dôvodom nášho tripu bol seminár s ukrajinskou svetovou jednotkou Anzhelikou Terliugou. Anzhelika je strieborná medailistka z Olympiády v Tokyu, trojnásobná majsterka európy, medailistka z MS a mnohonásobná víťazka turnajov Karate 1 Premier league. Z City Sport Clubu Žilina sme vycestovali v zložení: Stella Bytčanek, Mário Pavlovič, Alexander Broďani a Alexander Greguš. Štvoricu pretekárov sprevádzal trénerský tandem René Adler a Ján Novosad.


Krátka prehliadka mesta

Už krátko po prílete sme využili jedinú možnosť pozrieť si krásy mesta Liege, ktoré je známe svojou baníckou históriou. Keďže program seminára bol skutočne nabitý, voľného času bolo málo a na prehliadku mesta sme mali len niekoľko desiatok minút. Vyskúšali sme povestné hranolky a vyšliapali na Montagne de Bueren, pričom sme museli zdolať 374 schodov. Pohľad na mesto z vtáčej perspektívy stál za to, no a bol čas sa pomaly presunúť na prvý tréning.





Tréningy a seminár

V piatok večer sme absolvovali klubový tréning pod vedením Juniora Lefevra a mali sme možnosť si zatrénovať s viacerými zvučnými menami a medailistami z európskych a svetových turnajov. Za všetkých možno spomenúť bratov Anasa a Amina Abdelmalki, Michael Dasoul, či vicemajstra sveta Diega Vandeschricka. Tréning sme si užili a dobre sme sa naladili na blížiaci sa seminár.


Seminár začínal v sobotu a čakali nás dva dni plné tréningov. Anzhelika nám postupne ukázala mnohé veci z jej tréningov, ktoré sme si mohli následne vyskúšať s mnohými sparing partnermi. Keďže viac než 100 cvičencov bolo rozdelených na skupiny do 14 a nad 14 rokov, trénerský pomohol seminár vykryť aj sensei Junior Lefevre. Ten rozvinul jednotlivé témy tréningov do ešte väčších detailov a ponúkol mnoho zaujímavých pohľadov na technické, ale aj taktické riešenia situácii. Posledný tréning v nedeľu sa niesol v znamení sparingov a po jeho konci sme sa už ponáhľali na cestu domov.


Víkend v Belgicku nám priniesol mnoho poznatkov a skúseností a my sa budeme snažiť čo najviac z nich zapojiť aj do nášho tréningového procesu.




Fotogaléria






133 views0 comments

Comments


bottom of page