top of page

Foto: Seminár s Michaelom Dasoulom #2 bol opäť neskutočný !

Už krátko po úspechu februárového seminára s Michaelom Dasoulom sa zrodila myšlienka zorganizovať jeho pokračovanie. Ako to už býva, termínový kalendár býva naozaj preplnený, no napokon sa podarilo jeho príchod dohodnúť na víkend 26.-28.4.2024. A prípravy mohli začať.


Michael "Mika" Dasoul je odchovancom majstra sveta, Juniora Lefevra. Je 15-násobný majster Belgicka, 7x medailista z WKF Karate 1 Premier league a svetová jednotka z roku 2018.

Do Žiliny tentokrát merala cestu viac než stovka karatistov z celého Slovenska. Program bol opäť nabitý a kvantum tréningov sa nedalo nazvať inak než maratónom. Seminár bol zameraný predovšetkým na nácvik techník a riešenie zápasových situácií. Spestrením bolo množstvo hier zameraných na reakcie či koncentráciu. Záver jednotlivých dní patril voľným sparingom, v rámci ktorých si deti, ale aj starší pretekári mohli otestovať svoje schopnosti aj v zápasoch s "Mikom" samotným.




Mika spolu s tlmočiacim Reném Adlerom podali naozaj skvelý výkon. Precízne výklady jednotlivých cvičení a situácií boli prínosom pre športovcov, ale aj pre trénerov samotných. Bolo skutočným zážitkom sledovať prevedenie jednotlivých prvkov od pretekára, ktorý stále zápasí na najvyššej svetovej úrovni.


Špeciálnym hosťom sobotňajšieho programu bol jeden z najlepších svetových rozhodcov WKF - Ondrej Cítenyi. Jeho prednáška nás priviedla hlbšie do sveta pravidiel, pričom na jej konci bol aj priestor na diskusiu.


Celý seminár sa navyše konal v priateľskej a uvoľnenej atmosfére, čo dokumentuje aj naša rozsiahla fotogaléria. Než sa k nej však dostaneme, chceli by sme srdečne poďakovať každému jednému účastníkovi a každému trénerovi / trénerke za účasť. Chceli by sme poďakovať všetkým naším športovcom, trénerom, rodičom a priateľom, ktorí nám pomohli s organizáciou tohto skvelého podujatia. No a špeciálne poďakovanie patrí senseiovi Michaelovi Dasoulovi, ktorý sa opäť ochotne s nami prišiel podeliť o svoje skúseností a tréningové metódy.


Fotogaléria



216 views0 comments

Comments


bottom of page