top of page

Striebro zo svetového pohára v karate pre City Club Karate Žilina

Na konci júna, v dňoch 24. - 30. 6. 2024, sa v chorvátskom Poreči konal svetový pohár mládeže v karate - WKF Youth League. Toto podujatie, ktoré sa koná pod hlavičkou Svetovej federácie karate - WKF, možno považovať za jeden z najväčších svetových eventov. Okrem samotnej Youth League (od 12 do 21 rokov) je súbežným eventom aj WKF Kids Cup & Para Karate Cup.

Spolu tieto dva eventy pojali neuveriteľných 3 724 súťažiacich z krajín celého sveta. V tejto obrovskej konkurencii sa predstavila aj mini výprava karatistov z City Sport Clubu Karate Žilina.


V športovom zápase kumite Žilinu reprezentovali Stella Bytčanek, Vladyslav Viun a Oliver Bodnár, zatiaľ čo v súborných cvičeniach kata - v rámci para karate - sa na žinenkách predstavila Lucia Vlková.


Z Chorvátska sme si priviezli striebro.

O jediný medailový zásah sa postarala Lucia Vlková, ktorá nestačila na svoju chorvátsku súperku Danielu Topic. Chorvátka je majsterkou Európy, no konfrontácia s ňou bola veľmi cennou skúsenosťou. Lucii tak na krku pristalo striebro.


V športovom zápase kumite sa naším nedarilo, hoci Stella ani Vlad nepodali zlé výkony. Stella prehrala so súperkou z Nemecka 2:0 a Vlad rovnako s Nemcom 1:1 na vlajky. O kvalite jeho súpera však hovorí fakt, že tento sa prebojoval až do semifinále. Tam žiaľ na svojho súpera nestačil a Vlada tak do opravných zápasov nepotiahol.



Oliverovi sa žiaľ nepodarilo splniť váhový limit a do bojov tak zasiahnuť napokon nemohol. Striebro Lucie Vlkovej tak bolo bodkou za úspešnou sezónou City Sport Clubu Karate Žilina.


Fotogaléria:


A čo vy? Zaujimáte sa o karate? Pridajte sa k nám už dnes :)

87 views0 comments

Comments


bottom of page